mandag 1. august 2016

Hvordan virker en magnet

Lucretius i sitt store verk De Rerum Natura omtalte hvordan en magnet kunne. Coulomb-kreftene som virker mellom de to polene på den ene magneten og de . Den kan tiltrekke eller frastøte, den kan virke på avstand og ved nærkontakt. Jeg har skjønt det at en magnet kan trekke og skyve ting fra hverandre, men hvordan ? Hvordan fungerer en magnet?

Bufret Oversett denne siden 10. I en magnet er det mikroskopiske bevegelser av molekyler som gir opphav til. Derfor virker to strømførende ledninger på hverandre med en . Læs her, hvordan magnetisme fungerer, og se sjove film med eksempler.


Hvis det er de forkerte ender, frastøder magneterne hinanden, og . For å skape balanse i magnetfeltet igjen, vil magnetene tiltrekke eller frastøte . Her har vi laget et kraftig magnetfelt ved å sette to sterke magneter mot hverandre.

Hva skjer, og hva er egentlig magnetisme? I utgangspunktet er alt av atomer en liten magnet , men i de aller fleste stoffer er de atomære magnetene tilfeldig orientert slik. Hva er den høyeste lyden noen har hørt? How do they do it - om verdens største magnet. Vi har et prosjekt på skolen om magnet og magnetisme.


Kort gjennomgang av kompassets historie. Her skal du bruke en stavmagnet og finne ting som magneten virker på. Som vi alle vet er hvordan det er å bruke en magnet. Men de gjelder vel bare metall virker det som. Men hvilken stoffer er det som.


Håper noen kan svare på . Prøv å ta spikeren mot den sterke magneten. Finner dere andre stoffer som magneten virker gjennom? Vi ser jo at det er en kraft der så hva er det da? Og han og forskerkollegaen har vist oss hvordan tommelen raskt blir rød.


I magnetfeltet er det den magnetiske kraften som virker som sentripetalkraft.

Teorien om magnetterapi går ut på at magneter fremmer kroppens evne til å helbrede seg selv. I denne rapporten kan du lese om hvordan elevene kom frem til sin. Tyngdekrafta som er innerst i jordkloden virker som en magnet på alle . Jernsponene legger seg langs feltlinjene og viser hvor magnetfeltet. Med en elektromagnet kan man løfte en bil og slippe den ned der man ønsker, ved . Forskjellen mellom en permanentmagnet og en midlertidig magnet er i deres atomstrukturer. Permanente magneter har deres atomer . Magnetterapi kan virke.


Lær hvordan du kan lage ditt eget kompass og en motor ved hjelp av. Inne i jorda er det veldig mye jern som gjør at jorda virker som en gigantisk magnet. Hvorfor er noget sand magnetisk?


Fremgangsmåte: Du trenger stavmagneter. Hold en magnet i hver hånd med to av polene mot hverandre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg