tirsdag 10. desember 2019

Sikring av last

Under transport skal gods på kjøretøy være sikret slik at lastenheter kun minimalt kan endre posisjon i forhold til hverandre, mot vegger eller . Gri en kort innføring i hva man må tenke på i forbindelse med lastsikring. Forskrift om bruk av kjøretøy (Bruksforskriften). Plassering og sikring av gods. Gods skal være plassert slik at føreren har .

Fagstoff: Nå skal vi se litt nærmere på regelverket for sikring av last ved veitransport. Som du ser i margen, må vi som regel kombinere metoder for sikring av last. En kombinasjon av surring og stempling er det beste, om ikke . Ved en ulykke eller bråbrems vil usikrede gjenstander kastes fremover og kan potensielt forårsake stor skade.


All last må derfor sikres før du . Som fører av kjøretøy har du ansvar for at gjenstander er forsvarlig sikret. Usikret bagasje som blir kastet fremover med voldsom kraft, kan ta livet . Denne rapporten har formål å gi noen anbefalinger om sikring av last på kjøretøy.

Langs veien inn mot gjenvinningsstasjonene finner man alt fra sofaputer til finérplater. Dette er en konsekvens av at bilister ikke alltid er like nøye . Hva som er god lastsikring avhenger av typen gods og begynner med emballasje som er egnet for transport, lastingen og hvordan godset stables og sikres. De som skal ta førerkort klasse C og C må ha et timers kurs i lastsikring.


Tyngre kjøretøy har strenge regler for sikring av last , mens personbiler og varebiler ofte går under radaren trass i strenge krav. En ny rapport peker på farene ved . Et eksempel på hvordan det absolutt ikke skal være, sier Statens vegvesen. Det rettslige grunnlaget for sikring av last finner vi i Vegtrafikklovens § 23: ”Før kjøring begynner, skal føreren forvisse seg om at kjøretøyet er i forsvarlig og . Kommentar til høring om Nye regler for sikring av last. Den gongen heitte det berre at lasset skulle vere. I en undersøkelse hadde prosent for dårlig kunnskap om sikring av last på kjøretøy og tilhenger klasse B og BE.


De fleste av oss kjører med bilen full av verktøy, støvsuger, heisdeler og løse gjenstander som mobiltelefon og brusflasker. Da er det verdt å tenke . Den gamle Golfen var ute på sin siste reis til bilopphuggeren i Førde, men den gikk ikke helt etter planen. Ein utanlandsk førar av eit vogntog vart meld for manglande sikring av lasta. På vei til hugging, ble nemlig den .

Tiltalt for dårlig sikring - Den svenske trailersjåføren som mistet to store. Norsk olje og gass, Anbefalte retningslinjer for pakking, sikring og transport av last , samt kontroll av lastbærere. Sikring av last - For dårlig sikret last på tungtransport er fortsatt et stort problem for . Oppland Arbeiderblad har hatt et par reportasjer om manglende sikring av last på tilhenger til personbil. Det ble også vist noen bilder. Umulig uten - å sikre last bør gjøres enklere.


Prosjektetsøker har vært. Snarvei til sikring av last. Lastsikringen skal tåle. Hele lastens vekt framover. Halve lastens vekt bakover og til siden.


HAUGESUND: Lørdag formiddag hadde UP en kontroll av kjøretøy med hengere på Fv ved Årabrot. Sør-Vest politidistrikt skriver på Twitter . Barn, last , bagasje, dyr og andre løse gjenstander må alltid festes eller legges på egnet og sikkert sted i bobilen. Emnet skal gi studenten et egnet sett av kunnskaper, ferdigheter og kompetanse for å gjennomføre undervisning om sikring av last i tråd med . Søk gratis i Norges største og mest komplette kursovers. Førerkort klasse C - Trinn 4. Sarpsborg, Borgenhaugen tir.


Viktig informasjon til alle som skal holde på med vårrydding og kjøre avfall på gjenvinningsstasjonene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg