mandag 26. februar 2018

Romsonde

De kretser altså ikke rundt jorden, som satellitter, men sendes til f. Magellan var en romsonde som ble skutt opp av NASA med romferden STS-den 4. Det var den første robot romsonden som gjennomførte et. Romsonden Voyager ble skutt ut i. Nasas romsonde New Horizons befant seg i Kuiperbeltet da den .

Den amerikanske romsonden InSight har landet på mars, etter en 4millioner kilometer lang ferd som begynte i California i mai, opplyser . Planen var å sende opp Parker Solar Probe lørdag morgen like etter klokken 09. Nasa planer om å sende opp romsonden Parker Solar Probe til sola, . Dagbladet): Voyager ble sendt opp for å utforske den ytterste delen av vårt solsystem, og det som kan finnes videre etter det. Etter en reise på 5millioner kilometer har romsonden landet på Mars.


NASA skjøt lørdag opp en Atlas V-rakett som skal bringe romfarkosten InSight til Mars. Ekspedisjonen har en prislapp på rundt milliarder .

Romskipet Soyuz ankommer den internasjonale romstasjonen med nytt mannskap. Jubelen sto i taket i NASAs kontrollrom da den amerikanske romsonden Insight mandag landet på Mars, seks måneder etter at den ble skutt . Sender romsonde i et siste dødsstup. Den japanske romsonden Hayabusa-slapp natt til fredag et par med såkalte rovere over en én kilometer bred asteroide, kjent som Ryugu.


Herifrå til Pluto med romsonde. Verdsrommet er grenselaust. For ti år sidan la romsonden New Horizons ut på ei lang reise. Målet for ferda låg ytst ute i . Trenger du synonymer til ROMSONDE ? Se i vår kryssordbok med flere millioner synonymer. Her får du hjelpen du trenger.


Luna nådde jorda sin unnsleppingsfart og passerte nærare enn. Video originally published on dagbladet. HISTORISK: Etter mange timer med. Norsk-engelsk oversettelse av romsonde.


Pluto har vært kjent i over år, men vi har ikke visst hvordan den lille, kalde og svært fjerne kloden ser ut.

Nå har NASA-sonden New Horizons endelig gitt oss . Noe har gått galt med romsonden STEREO B. Signalet fra den ble svakere og svakere. I oktober ble signalet helt borte. Romfarts-organisasjonen NASA klarer . OSIRIS-REx starte på sin to år lange ferd mot asteroiden Bennu, ta en prøve av asteroiden og bringe denne tilbake til Jorden.


Satelitten Rosetta skal hjelpe forskerne med å se tilbake i tid. Denne uka kunne du se kopien av den på Blindern og få et innblikk i. Det første bildet fra romsonden InSight viser at landingsplassen på Mars var midt i blinken for NASAs forskere. Slik skal Mars utforskes fremover. Eirik Newth - Leave a Comment. Fra intrikate stormformasjoner til infrarøde dypdykk ned i syklonene rundt nordpolen – de ferske bildene fra solsystemets gassgigant er fantastiske!


NASAs romsonde New Horizons fløy forbi Ultima Thule i Kuiperbeltet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg